Roskilde Duebrødre Kloster

Duebrødre Klosters historie starter efter blodgildet i Roskilde den 9. august 1157. Efter manuskript fra 1591 fortælles det, at kong Valdemar, som var såret og udmattet efter kampen søgte ly udenfor byen, vel for at puste ud. Mens han krøb sammen, hørte han en due, der gav sig så ynkelig. Da han blev enekonge, så huskede han tildragelsen ved Roskilde og byggede på samme sted et hus, der blev indviet til fromme gerninger, og til hvilket han tilknyttede et hospital, som skulle kaldes ”Duebrødrenes.”

4. Søren Olsens hospital
2. Duebrødre Kloster

3. MeyercronestiftelsenDuebrødre Kloster har gennem snart 800 år ligget forskellige steder i Roskilde. Nogle af de gamle bygninger er stadig at se i Roskilde og bliver i dag brugt af Roskilde kommune. To andre institutioner i Roskilde, Meyercrones Stiftelse og Søren Olsens hospital blev fusioneret med Duebrødre Kloster og deres bygninger solgt fra.

5. Sankt Agnesvej6. Sankt Agnesvej

7. Duebrødrehus8. Duebrødrehus

Klostret flyttede til nye bygninger sidst i 1960. Der blev opført 40 boliger i den nordlige del af Folkeparken i Roskilde tæt ved havnen. Sidst i 1970 blev der yderligere opført 16 boliger. Boligerne er smukt beliggende på Sankt Agnesvej med Folkeparken som nabo.
I 1990 opførte Duebrødre kloster en etageejendom tæt på Roskilde Domkirke. Ejendommen hedder Duebrødrehus og er en charmerende og idyllisk oase med svalegange og fælles gårdhave.
Senest har Duebrødre Kloster overtaget det gamle domsogns plejehjem og i 2015 stod 31 nye lejligheder klar til indflytning. Boligerne på Kong Valdemarsvej tilbyder moderne faciliteter med motionsrum, krea-lokale og fælles-sal.

11. Sankt Agnesvej
9. Duebrødrehus10. Duebrødrehus

12. Sankt Agnesvej

13. Duebrødre KlosterKlostret tilbyder lejligheder i mange forskellige størrelser og prisniveauer, og tilbyder lejemål til både enlige og til par.
Duebrødre Kloster er et bofællesskab for seniorer der ønsker at indgå i fællesskab med andre.
Vores formål har gennem mange hundrede år været at skabe et trygt og inkluderende fællesskab for seniorer med tilknytning til Roskilde.
For at komme i betragtning til lejlighed, skal man være mellem 50-75 år ved indflytning, og have tilknytning til Roskilde. Lejlighederne tildeles ansøgere, som har behov for at bo under betryggende formål.

Læs mere om Duebrødre Kloster på Duebrødre Klosters hjemmeside.

Link til kort
 
Hjemmeside:
www.duebrødre-kloster.dk
 
Kontakt:
Sct. Agnesvej 2-22
4000 Roskilde
mkh@dbkloster.dk
 
Tlf. 46350371
v/ klosterforstander Miriam Kaas Hansen