Hørningske Stiftelse

Forstanderannonce

 

 

Annonce: Ny forstander

De yderligere oplysninger:

se nederst på hjemmesiden

 

 

 

Den Hørningske Stiftelse er en selvejende institution, oprettet 1691 af Oberst Hans Friis.

Den Hørningske Stiftelses hovedbygning fra 1880Stiftelsen har gennem tiden formået at følge udviklingen, idet man har bygget om efter tidens krav. Den nuværende hovedbygning er fra 1880, men er bygget om adskillige gange, sidst 2001/2002. Der står derfor nu 4 totalt renoverede 2 værelses- lejligheder, handicapvenlige og med store badeværelser og meget funktionelle køkkener. I 1989 byggedes 3 ældreboliger, som er forbundet med Stiftelsen ved en glasgang. Man kan altså færdes i hele huset ”inden døre”.

Lejlighederne er mellem 53 og 69 m2. Ældreboligerne har udgang til egen lille terrasse og have. Der er gårdhave og have omkring Stiftelsen til fri afbenyttelse og ønsker man lidt urtehave, er det også muligt. Der er en dejlig samlingsstue, som benyttes til fællesarrangementer og også kan lånes til private fester. Der er vaskemaskine til fælles brug, besøg af frisør og fodplejer. Hver  tirsdag er der fællesspisning i samlingsstuen, øvrige dage klarer den enkelte selv at lave maden eller man kan bestille fra kommunens madudbringning. Der holdes forskellige arrangementer med sang, musik, foredrag mm., ligesom årets højtider og mærkedage fejres. Der er daglig busforbindelse næsten hver time til Assentoft/Randers og Hornslet.Dejlig gårdhave - at sidde i om sommeren og se ud på fra glasgangen hele året

Tidligere var dette sted forbeholdt ældre beboere, men da Stiftelsen ligger på landet og mange ældre ønsker at bo i byen med dagligvarebutikker mm., har vi ind imellem stået med tomme boliger! Aldersgrænsen er derfor fjernet og i dag er der en stor aldersspredning til stor glæde for alle. Det er en stor tryghed at bo sammen med andre og beboerne er gode til at hjælpe hinanden – yngre som ældre bidrager med det, de kan!

Huslejen i Stiftelsen er fra 3715,- kr. til 4305,- kr. excl. forbrug. Der betales et indskud svarende 3 gange huslejen og 3 mdr. forudbetalt husleje. Huslejen i Ældreboligerne er 4575.- kr. excl. Forbrug. Indskud 12.500.- kr. Der kan søges boligtilskud.

Link til kort
 
Kontakt:
Præstedalsvej 8 a
Hørning
8960 Randers SØ
annakjaergreen@gmail.com
Tlf. 86495100 / 51862899
v/ forstander Anna Kjærgreen

Yderligere oplysninger om forstanderjobbet

Profil

Bestyrelsen har ikke på forhånd lagt sig fast på en bestemt uddannelsesmæssig eller personlig profil. Vi ser således gerne ansøgninger fra såvel enlige som par og familier. Væsentligst er en lyst til det mangesidede og afvekslende job og en interesse for at videreføre den historiske Stiftelse.
Der er stor frihed til selv at tilrettelægge arbejdet og mulighed for at have en hovedstilling ved siden af.

Kort beskrivelse af forstanderboligen:

Forstanderboligen består i stueplan af kontor, spisestue og dagligstue på hver ca. 20 m2, med udgang til terrasse fra dagligstuen. Derudover entre, nyere badeværelse og stort køkken også med udgang til lille terrasse. Køkkenet bruges også ved arrangementer i Stiftelsen.

På 1. sal er der 2 værelser på ca. 15 m2 og 1 på 12 m2, repos og badeværelse.

Til forstanderens brug er også stor have, dobbelt carport samt redskabsrum.

Der er loftsrum og kælder til opbevaring.

Nuværende forstanders beskrivelse af arbejdsopgaver for forstanderen:

Rengøring af huset

Ugentlig støvsugning og vask af gulvene i gangarealet og samlingsstue – ekstra, når det er nødvendigt.

Øvrig rengøring efter behov.

Blomster vandes og der er altid friske blomster i huset, oftest fra haven.

Haven og udendørsarealet

Græsslåning hele sommeren, renholdelse af bede og fliser. Passe krukker.

Derudover skal der klippes hæk, afstikkes kanter, beskæres, passes springvand, rengøres havemøbler, tømmes kompostbeholder, rives / fejes blade om efteråret.

Fortovet og indgangene skal holdes fri for sne og saltes/gruses.

Tagrender renses. Fyrrum og loft rengøres efter behov

Arrangementer.

En ny forstander skal selv sætte sit præg på traditionerne, men der er på nuværende tidspunkt følgende fællesarrangementer:

Der er fast fællesspisning en gang om ugen og desuden faste arrangementer med spisning i forbindelse med  Sct. Hans, høstfest, Mortensaften, julefrokost.

Vi mødes til fastelavn, varme hveder, julehygge 1-2 gange i dec., fernisering ved kunstudstilling i marts og november. Tager en tur ud om sommeren.

Omsorg.

Forstanderen omgås beboerne i det daglige, ude og inde og er disponibel, hvis nogen har behov, for eksempel ved sygdom. Beboerne skal føle sig trygge, det er det, der gør stedet anderledes!

Administration.

Fakturaer og opgørelser sendes hver måned til Randers Kloster, som laver regnskabet. (En ny forstander kan – hvis det ønskes – selv overtage arbejdet med regnskabet)

Forstanderen kontakter håndværkere, når der er brug for det til reparationer ude, inde og i lejlighederne. Forstanderen ordner småting i lejlighederne, når det er muligt!

Der er en del arbejde i forbindelse med skift af lejere: syn af lejlighed, istandsættelse, opgørelser, annoncering, fremvisning og samtale med nye lejere udarbejdelse af lejeaftale.

Kontakt til pressen ved udstillinger og når der ellers er mulighed for omtale.